Bevar ilden i parforholdet.

Se for deg et bål. Dersom bålet får påfyll av ved, både små og store pinner, og blir skjermet for mye vind, vil det gi lys og varme. Det vil brenne lenge. Dersom du ikke skjermer bålet kan det komme en vind å blåse det ut når det er lite. Bålet vil også dø ut dersom det ikke mates jevnlig på med ved.

 

Et parforhold fungerer på samme måte. Påfyll av brensel er viktig. Husk å holde liv i flammene. Legg jevnlig på med store og små pinner. Se den andre. Le sammen. Innrøm feil, og si unnskyld. Si takk. Husk at det er flest hverdager, og at det derfor er viktig å være bevisst på hverandre og parforholdet. Jeg har tidligere skrevet noen gode råd om hverdagsromantikken her. 

Lær deg partnerens kjærlighetsspråk, sånn at du er sikker på at kjærlighetserklæringene dine blir oppfattet. Les mer om de fem kjærlighetsspråkene her

 

Hvis dere opplever at bålet er i ferd med å dø ut kan det være lurt å gjøre noe med det før det er for sent. Kanskje dere opplever at kommunikasjonen er litt fastlåst? Eller dere ikke snakker så pent til hverandre lengre? Vær den førte til å snu! Vær den første til å gi et kompliment! Vær den første til å si takk. Når den ene begynner vil ofte den andre følge på.

Skjerm parforholdet, som du ville skjermet bålet ditt. Når du møter mennesker du finner interessante kan det være lurt å skjerme seg mot fristelsen.  Ifølge Frode Thuen er ikke kjærlighet til partner en vaksine mot å bli betatt av andre. De fleste vil oppleve å bli tiltrukket av andre enn partneren sin i løpet av et langt samliv. Dette er ikke noe som er unormalt. Du har likevel to valg. Det ene valget er å skjerme parforholdet, på samme måte som du ville skjermet bålet ditt. 

 

Det kan være lurt å få hjelp av en tredjepart før det er for sent. Familievernkontorene er åpne, der jobber det mange familieterapeuter som er gode på parterapi. Det er også mange par og familieterapeuter som tilbyr online. 

 

Hilsen Stine <3

 

Facebook: https://www.facebook.com/hagenfamilieterapi/

Instagram: https://www.instagram.com/hagen_familieterapi/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg