Følelse av tvil i parforholdet.

Hva er normalt, og når er det nødvendig å snakke med partneren om det? Hvordan er det å høre at partneren tviler på forholdet deres?

 

 

I et parforhold er det en følelsesmessig forbindelse, der vennskap, fortrolighet, tilknytning og respekt har stor betydning. Likevekt og trygghet er ofte viktig. Hva skjer med denne tryggheten dersom en av partene begynner å tvile på forholdet?

Det perfekte parforholdet finnes ikke, og at det derfor er helt normalt å kjenne på usikkerhet og tanker om tvil i perioder. Det er viktig å skille mellom godartet og ondartet usikkerhet.

 

Den godartede usikkerheten er uunngåelig i parforhold, og den vil forsvinne dersom den ikke får for mye fokus. I de fleste parforhold vil det være tanker som «Er dette virkelig den store kjærligheten?» «Er dette alt?» «Har jeg valgt rett person for resten av livet?» Tanker som dette kan, for eksempel, komme når vi sammenligner forholdet med venner og kjente.

 

Den ondartede derimot er tanker og tvil som ikke går bort. Det kan være signal om at noe er galt i parforholdet. Denne tvilen er det viktig å si noe om til partneren. Ofte vil det være veldig vanskelig å fortelle, fordi det ikke et ønske om å såre partneren. Det kan oppleves vanskelig å skulle møte partnerens sårhet, frykt og redsel, og samtidig sin egen tvil. Det vil nok ikke dukke opp et godt tidspunkt for å ta opp tanker og følelser om tvil, men det kan være lurt å si dette når dere har tid til å snakke om det. Dersom den tvilende parten venter med å fortelle vil de frata partneren sin mulighet og sjans til endring. Derfor er det viktig å ta denne vanskelige samtalen så tidlig som mulig.

 

Dette er en krise i parforholdet, og det er viktig at partene lytter til hverandre og gir rom for den andres følelser. Her er det ulike behov som ikke blir møtt, og det er vanskelig. Ofte så er det konflikter som har vært i parforholdet i lang tid som ikke er løst på en god nok måte. Jeg har skrevet et innlegg om å løse konflikter på en god måte. 

 

 

Deg som tviler i parforholdet.

Den ondartede tvilen er tanker og tvil som ikke går bort.
Jeg har snakket med mange mennesker som har kjent på tvil i parforholdet. Det er ganske vanlig! Det trenger ikke bety at det er noe galt i parforholdet, eller at det er over.

Dersom dette er følelser og tanker som ikke går bort bør du derimot lytte til dem. Da kan det være et signal om at du savner, eller mangler noe i parforholdet ditt.

Dette er det viktig å si noe om til partneren din. Det er viktig å ta denne vanskelige samtalen så tidlig som mulig. Denne samtalen kan være veldig utfordrende, fordi du ikke har et ønske om å såre partneren din. Det kan oppleves vanskelig og utfordrende å skulle møte partnerens sårhet, frykt og redsel, og samtidig din egen tvil.

Det vil nok ikke dukke opp et godt tidspunkt for å ta opp tanker og følelser om tvil, men det kan være lurt å si dette når dere har tid til å snakke om det. Det kan være lurt å si at du har noe viktig å snakke om, og at dere må finne tid til å snakke sammen.

Du må ikke vente for lenge med å ta det opp. Dersom du venter med å fortelle vil du frata partneren sin mulighet og sjans til endring. Det vil også være vondt og vanskelig å gå å bære på dette alene.

 

Deg som håper i parforholdet.

At partneren din tviler på parforholdet, vil være vanskelig å høre.

Det kan ofte oppleves som skremmende og sårt når partneren sier at de tviler på forholdet og en felles fremtid. Det kan vekke følelser som panikk og redsel. Det kan oppleves utfordrende å håndtere disse følelsene, og samtidig møte partnerens tvil. 

Ventetiden på dommen kan oppleves verre enn å få den.

Deg som sitter med håp og drømmer om en felles framtid, vil kanskje ønske å møte partner sin på ting som tidligere har vært et savn. Her er det viktig å ikke gå på akkord med egne grenser i frykt for å miste partneren.

Like vanlig vil det være å fryse helt, og bli helt handlingslammet. 

Kommunikasjonen er kjempeviktig.

Her må begge parter gi plass til hverandre. Det er like viktig å lytte som det er å fortelle. Her må begge parter kunne snakke ærlig. Det kan være utfordrende å høre hva partneren sier, uten å gå i forsvar. Vi mennesker har ofte et behov for å forsvare oss når vi hører noe som vi opplever er kritikk. Snakk i jeg-form. Jeg tenker, jeg føler, jeg mener.

 

Det kan være nyttig å snakke med en terapeut, en som kan hjelpe til med å styre samtalen litt og sørge for at begge parter snakker og lytter.

 

 

Hemmeside: www.hagen-familieterapi.no

Instagram: https://www.instagram.com/hagen_familieterapi/

Facebook: https://www.facebook.com/hagenfamilieterapi/

 

 

Hilsen 

Stine <3

 

Gode samtaler.

I et parforhold er det viktig å snakke sammen. Noen ganger handler kommunikasjonen mye om det som skjer i hverdagen, og praktiske gjøremål. Vi kan rett og slett glemme å snakke sammen om ting, og temaer, som handler om menneskene i forholdet.

 

Reklame | Samarbeid med Fuelbox

 

 

En kopp kaffe på terrassen, og spørsmål fra fuelbox kan gjøre samtalen litt annerledes enn den vanligvis er.

 

 

 

 

Fuelbox par har 170 forskjellige spørsmål, som er fordelt i 10 ulike kategorier. Her finner du mange spennende spørsmål!

 

 

 

Dette er spørsmål som passer for alle par!

Spørsmålene hjelper dere å fylle inn det mentale kjærlighetskartet deres. Siden det er så mange forskjellige spørsmål kan det være at dere lærer noe nytt om hverandre. Det kan være at det kommer spørsmål om noe du egentlig lurer på, men kanskje syns det er litt vanskelig å ta opp. 

 

 

Boksen er også enkel å ta med seg, det er derfor enkelt å få til gode samtaler hjemme, på hytta, i bilen, i båten eller andre steder dere liker å være sammen. 

 

Jeg anbefaler denne til veldig mange av mine klienter, og nå også til dere 💕

 

Rabattkoden HAGEN gir 100,- rabatt på samtalebokser i nettbutikken og er gyldig til og med 24.07.2021.

Www.FuelBox.no/butikk

 

På Instagram deler jeg dagelig tanker, tips og råd innen parforhold, barn og familie.

 

Følg meg gjerne 🥰

Sommerferie. Telttur, barn og Sørlandet.

I sommer var vi en uke i telt. Vi var på ulike steder, men et av stedene er en helt fantastisk plass å være. Det er en liten øy som heter Tromlingene. Så hvis du er fra Sørlandet, eller ønsker å komme til Arendal, så kan jeg anbefale telt på Tromlingene.
Det er beite der, så der er det sauer og geiter, no spesielt barna setter stor pris på 😊
Vi har to gutter på 2 og 5 år, så det blir litt å pakke med seg, men når alt er kommet på plass. Da er det bare å roe ned, gå på oppdagelses turer, slappe av og leve sakte.


Det som er fint med å være et annet sted enn hjemme er at det ikke er praktiske ting som skal gjøres. Ingen vaskemaskin som skal settes på, ingen klær som skal brettes og legges på plass. Vi er kanskje flinkere til å senke skuldrene og nyte tiden. Det blir et avbrekk i hverdagen. For barna er det en opplevelse. For barna er det tid sammen med de voksne. Og det liker barn.

 

Vær sammen med barna.

Barn trenger full oppmerksomhet, ikke bare tiden vår. Det betyr ikke at barna trenger fullt fokus hele tiden. Det betyr å være mentalt tilstede når vi er sammen med familien.

 

Det er godt for samholdet i familien å være sammen. Det er med på å bygge gode relasjoner i familien. Det kan komme godt med når konfliktfylte situasjoner oppstår. Slike situasjoner kan oppstå dersom hverdagen er preget av stress, hjemmekontor, dårlig søvn eller andre ting. Det øker også sjansen for at barna betror seg om vanskelige ting. Det er lurt og viktig å bruke tid sammen med barna, og familien.
La barna være i fokus.

En sosial stund er den tiden barnet og den voksne er engasjert i samme ting. Det er gylden øyeblikk med et felles fokus. En sosial stund handler om av hverandre, og i noe sammen. Det kan være å leke sammen, spille sammen, lese sammen eller gå en tur sammen.

 

 

Ingen er perfekte.

Det er ingen som klarer å gjøre alt perfekt. At vi gjør vårt beste er mer enn bra nok. De fleste barn vil nok foretrekke at ting er godt nok, heller enn en stresset foreldre som skal prøve å gjøre ting perfekt. Husk at det perfekte uperfekte er mer enn bra nok ❤️

 

Klem fra Stine 💕

På Instagram deler jeg dagelig tanker, tips og råd innen parforhold, barn og familie.

 

Følg meg gjerne 🥰