Sommerferie. Telttur, barn og Sørlandet.

I sommer var vi en uke i telt. Vi var på ulike steder, men et av stedene er en helt fantastisk plass å være. Det er en liten øy som heter Tromlingene. Så hvis du er fra Sørlandet, eller ønsker å komme til Arendal, så kan jeg anbefale telt på Tromlingene.
Det er beite der, så der er det sauer og geiter, no spesielt barna setter stor pris på 😊
Vi har to gutter på 2 og 5 år, så det blir litt å pakke med seg, men når alt er kommet på plass. Da er det bare å roe ned, gå på oppdagelses turer, slappe av og leve sakte.


Det som er fint med å være et annet sted enn hjemme er at det ikke er praktiske ting som skal gjøres. Ingen vaskemaskin som skal settes på, ingen klær som skal brettes og legges på plass. Vi er kanskje flinkere til å senke skuldrene og nyte tiden. Det blir et avbrekk i hverdagen. For barna er det en opplevelse. For barna er det tid sammen med de voksne. Og det liker barn.

 

Vær sammen med barna.

Barn trenger full oppmerksomhet, ikke bare tiden vår. Det betyr ikke at barna trenger fullt fokus hele tiden. Det betyr å være mentalt tilstede når vi er sammen med familien.

 

Det er godt for samholdet i familien å være sammen. Det er med på å bygge gode relasjoner i familien. Det kan komme godt med når konfliktfylte situasjoner oppstår. Slike situasjoner kan oppstå dersom hverdagen er preget av stress, hjemmekontor, dårlig søvn eller andre ting. Det øker også sjansen for at barna betror seg om vanskelige ting. Det er lurt og viktig å bruke tid sammen med barna, og familien.
La barna være i fokus.

En sosial stund er den tiden barnet og den voksne er engasjert i samme ting. Det er gylden øyeblikk med et felles fokus. En sosial stund handler om av hverandre, og i noe sammen. Det kan være å leke sammen, spille sammen, lese sammen eller gå en tur sammen.

 

 

Ingen er perfekte.

Det er ingen som klarer å gjøre alt perfekt. At vi gjør vårt beste er mer enn bra nok. De fleste barn vil nok foretrekke at ting er godt nok, heller enn en stresset foreldre som skal prøve å gjøre ting perfekt. Husk at det perfekte uperfekte er mer enn bra nok ❤️

 

Klem fra Stine 💕

På Instagram deler jeg dagelig tanker, tips og råd innen parforhold, barn og familie.

 

Følg meg gjerne 🥰
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg