Hvordan beholde hverdagsromantikken i parforholdet? 12 gode råd.

I begynnelsen av forholdet bobler begge over av forelskelse. Etterhvert som tiden går kommer hverdagen, og mange par opplever å ta hverandre litt for gitt. Jeg har her skrevet noen tips som kanskje kan styrke romantikken i parforholdet. Det er hverdager det er flest av, derfor kan det være lurt å øke bevisstheten på hverandre og på parforholdet.

Det kan også være lurt å senke forventningene om hvordan et parforhold skal være. Mange sitter kanskje med en opplevelse om at alle andre parforhold er så mye bedre. Det er viktig å huske at det som deles på sosiale medier ikke nødvendigvis forteller hele sannheten. De aller fleste parforhold har noe de irriterer seg over hos hverandre.

 • Avklar status i parforholdet.

Snakk om hvordan dere syns parforholdet er akkurat nå. «Har vi det bra nå?» «Er det noe du savner?» «Er det noe jeg kan gjøre for deg?» På denne måten er det mulig å finne ut om partene i forholdet er på samme sted. Dette gir også en fin mulighet for justeringer for å møte partnerens behov.

 • Snakk pent til hverandre, og husk å si takk.

Dette er vanlig høflighet, og noe vi ofte er opptatt av i andre sammenhenger. Ofte er det en viktig del av barneoppdragelsen. Samtidig er dette noe som også glemmes i parforhold. Har du husket å takke partneren din for noe i dag?

 • Le sammen

En god latter kan forlenge parforholdet. Ifølge Laura Kurtz ler kvinner mer enn menn, mens mannen latter er mer smittsom. Videre forteller hun at par som lo mye sammen følte seg tryggere og nærmere hverandre.

 • Hold hverandre i hånden mens dere går en liten tur.
 • Gi små kjærtegn.

Et stryk over ryggen når du går forbi, et klaps på rumpen, en klem eller et kyss i forbifarten. Kyss hverandre en gang om dagen, kanskje når dere drar hjemmefra om morgenen eller når dere kommer hjem om ettermiddagen. Ifølge John Gottman er små ikke-seksuelle tilnærminger kjempe viktige for å føle oss attraktive, dette er like viktig for menn og kvinner.

 • Lære noe nytt sammen

Er det noe som en eller begge parter har lyst til å lære, så kan dere kanskje gjøre det sammen. Det kan være dans, språk, tv-spill, yoga, meditasjon, matlaging, tegnspråk eller seiling. Eller helt andre ting. Hva har du lyst til å lære?

 • Innrøm feil og si unnskyld først

Dersom det har vært en uenighet, blitt sagt eller gjort noe feil, er det viktig å ta ansvar og reparere. Det vil gjøre at partneren føler seg sett og anerkjent, som igjen vil øke nærheten og intimiteten i parforholdet.

 • Vær ærlig om penger

Ved å være ærlig vil det skape tillit, som igjen gir grunnlag for et godt parforhold.

 • Still hverandre spørsmål.

Vis at du bryr deg ved å være nysgjerrig, og still spørsmål. Sett av tid i løpet av dagen, eller kvelden til å snakke litt sammen. Legg bort telefon og pc slik at det ikke blir forstyrrelser.

 • Si fra hvis du har en dårlig dag.

Vi kan alle ha dårlige dager der humøret kanskje er litt dårlig, si noe om det til partneren din. Ved å gjøre det slipper den andre å tro at det er den som har gjort noe.

 • Overrask partneren

Kanskje du kan lage favoritt middagen en dag midt i uken, skrive en liten hilsen i matpakken eller kanskje kjøpe blomster.

 • Send en fin melding, skriv en lapp med noen fine ord eller skriv et kort med fine tanker og ord.

Husk at det ikke er mulig å forandre andre mennesker. Det eneste mennesket vi kan forandre er oss selv. Dersom du ønsker mer hverdagsromantikk i parforholdet kan det derfor være lurt å være den som begynner å gi. Når den ene begynner så vil ofte partneren følge etter.

 

Hilsen Stine 🙂

Facebook: https://www.facebook.com/hagenfamilieterapi/

Instagram: https://www.instagram.com/hagen_familieterapi/

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg