Parforhold og Korona.

Vi er i en veldig spesiell tid. Det er en pandemi som herjer, og det har vart veldig lenge! Mye lengre enn det mange hadde sett for seg. Det dagliglivet vi kjente til i mars, er for mange snudd helt på hodet. Dette kan påvirke mange parforhold og familieliv.

Hjemmekontor.

Det er mange som har hjemmekontor, noe som betyr at arbeid og møter forgår via data og telefoner. Det sosiale på jobb er borte, og mange kjenner kanskje på savnet etter gode kollegaer. Kanskje oppleves det også ensomt for mange. Denne ensomheten kan påvirke parforholdet. Den som føler seg ensom kan gå inn i seg selv, og derfor trekke seg unna partneren sin. Dette kan skape frykt og redsel hos den andre. 

Det kan, for noen, være vanskelig å strukturere sin egen arbeidsdag hjemmefra. Kanskje opplever du at partneren din arbeider mye mer nå enn før? Det er viktig å avklare forventninger og snakke om behov.  Fortell partneren din hva du trenger, og spør hva partneren din trenger. Snakk og lytt! Begge deler er viktige. Samtidig kan det være lettere å snakke enn å lytte. Det kan være lurt å tenke at vi mennesker har to ører, men bare en munn. Det er viktig at kommunikasjonen er ærlig, og ikke holder tilbake noe i frykt for å såre den andre. Det er samtidig like viktig å være lyttende og anerkjennende. 

 

Permitteringer og oppsigelser.

Mange har mistet jobben sin. Jeg hørte på nyhetene, for en tid tilbake, at det på Oslo Lufthavn er 5000 mennesker som er permittert eller er blitt sagt opp. Både permitteringer og oppsigelser vil påvirke økonomien. Økonomi påvirker igjen parforholdet. Dynamikken kan påvirke parforholdet dersom den parten som tjente mest nå tjener minst. Dette kan påvirke selvfølelsen, og skape irritasjon og tristhet. Det er veldig viktig å snakke om disse følelsene. Dette kan oppleves både vanskelig å fortelle, og høre, men det er viktig.

Dersom begge i parforholdet har blitt permittert eller oppsagt kan det føre til en usikker økonomisk fremtid. Vær ærlig om penger! Snakk sammen om økonomi, og sett opp en felles oversikt.

 

Mer tid hjemme og sammen.

Det kan være dere begge er hjemme. Kanskje har dere begge to hjemmekontor, eller dere begge er blitt permittert eller oppsagt? Kanskje opplever dere at det er mindre å snakke sammen om, nå som dere begge er hjemme?

I en stresset hverdag lar du kanskje irritasjon passere. Det kan være små ting som rydde ut av oppvaskmaskin, sette på vaskemaskin, brette klær eller andre ting. Når begge parter er mer hjemme vil det være nødvendig å snakke om disse tingene. For å unngå en eksplosjon når ballongen er full av små ting. Små og store forskjeller vil komme tydeligere frem når begge parter er mer hjemme. Dette er det viktig å snakke om. Jeg har tidligere skrevet 5 gode tips for å løse konflikter på best mulig måte i parforholdet. HER: 

Du kan bestemme deg for å ha et positivt blikk mot partneren din. Med det mener jeg at du kan velge å se de positive tingene partneren din gjør, og gi utrykk for det. Snakk pent til hverandre, og husk å si takk. Dette er vanlig høflighet, og noe vi ofte er opptatt av i andre sammenhenger. Samtidig er dette noe som også lett kan glemmes. Har du husket å takke partneren din for noe i dag?

 

Snu dere mot hverandre. Par som vender seg mot hverandre vil øke tilliten til hverandre. Det er små øyeblikk i hverdagen der par kobler seg på hverandre i korte utvekslinger. Par sender små henvendelser for å få støtte, kjærlighet, humor eller oppmerksomhet. Dette er små ting som fyller kjærlighetskrukken i hverdagen.

 

Positiv opplevelse?

Kanskje opplever dere noe helt annet. Kanskje er dere lykkeligere nå enn noen gang?  Det kan være dere opplever å ha mer tid sammen. Kanskje var det akkurat dette dere trengte for å finne tilbake? Selv jobber både meg og min mann i helsevesenet så jeg er litt usikker på hvordan dagene med hjemme kontor er. Dersom dere begge er hjemme kan dere kanskje lage en lunsj date hjemme?

 

Har korona påvirket parforholdet ditt? På hvilken måte da?

 

Hilsen Stine<3

 

Facebook: https://www.facebook.com/hagenfamilieterapi/

Instagram: https://www.instagram.com/hagen_familieterapi/

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg