Positiv opplevelse – Hyttetur med familien.

Det som kan være fint med å være et annet sted enn hjemme er at det ikke er praktiske ting som skal gjøres. Ingen vaskemaskin som skal settes på, ingen klær som skal brettes og legges på plass. Vi er kanskje flinkere til å senke skuldrene og nyte tiden. Det blir et avbrekk i hverdagen. For barna er det en opplevelse. For barna er det tid sammen med de voksne. Og det liker barn.

I helgen var vi på hyttetur i Vrådal. Vi er; meg, min mann og våre to gutter på fire og ett år.

 

Avklare forventninger

Før turen kan det være lurt at de voksne setter seg ned og snakker sammen. Det kan være lurt å avklare forventninger. For eksempel: 

 • Hvor mye skal vi bruke telefon og pc? 
 • Hva skal vi spise i løpet av helgen, og når kjøper vi inn maten? 
 • Når på dagen skal vi reise? For noen passer det å kjøre når barn skal sove på kvelden. For andre passer det på dagen. 
 • Det kan være lurt å sjekke værmeldingen, både for å vite hvilken type klær som skal pakkes, men også for å lage seg noen tanker rundt om vi skal være mye ute. 

Dette høres kanskje kjedelig ut, men det er veldig lurt for å unngå diskusjoner basert på antagelser. Med det mener jeg for eksempel; «Jeg trodde vi skulle kose oss i helgen, ikke at du skulle jobbe»

Det kan også være lurt å snakke med barna om hva de forventer. Fortelle litt om hva de voksne har tenkt. På den måten vet de hva de kan glede seg til.

 

La turen begynne når vi setter oss i bilen. 

Det kan være lurt å senke forventningene om når turen begynner. Ved å la turen begynne med bilturen kan vi unngå unødvendig stress. Ha med noe god og enkel mat og drikke. Legg inn tid til tissepauser. Selv på korte kjøreturer er det nødvendig å tømme små blærer. 

 

Positiv opplevelse. 

Lag en positiv tur for barna, slik at turen blir en positiv opplevelse. Ved å snakke om forventninger er det lettere å legge til rette for en positiv opplevelse. Familien skaper nye opplevelser å snakke om. Det kan være en veldig fin ting i denne tiden vi er i nå, med så mange restriksjoner.

 

Vær sammen med barna.

Ifølge Frode Thuen trenger barn full oppmerksomhet, ikke bare tid. Det betyr ikke at barna trenger fullt fokus hele tiden.  Det betyr å være mentalt tilstede når vi er sammen med familien. 

Det er godt for samholdet i familien å være sammen. Det er med på å bygge gode relasjoner i familien. Det kan komme godt med når konfliktfylte situasjoner oppstår. Slike situasjoner kan oppstå dersom hverdagen er preget av stress, hjemmekontor, dårlig søvn eller andre ting. Det øker også sjansen for at barna betror seg om vanskelige ting. Det er lurt og viktig å bruke tid sammen med barna, og familien.

 

 

Dersom dere ønsker dere et avbrekk kan jeg virkelig anbefale dere å ta en tur til Vrådal. Når det er snø er det kjempe fine ski muligheter. Er det ikke snø er det mange fine turmuligheter.

 

Hilsen Stine <3

 

Facebook: https://www.facebook.com/hagenfamilieterapi/

Instagram: https://www.instagram.com/hagen_familieterapi/

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg